پنجشنبه 12 تير 1404   09:13:25

( جهش تولید با مشارکت مردم )

print

پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی(isca) که نهادی حوزوی، انقلابی، پژوهشی و علمی است ، وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم می‌باشد و از سال 1363 با عنوان «مرکز مطالعات و تحقیقات اسلامی» فعالیت خود را آغاز کرده و در سال 1384 با مجوز قطعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ، تأسیس شده است.
این نهادي حوزوي، انقلابي، پژوهشي و علمي دارای پژوهشکده های  فرهنگ و معارف قرآن، تاريخ و سیره اهل بیت)علیهم‌السلام(، مهدويت و آينده پژوهی، فلسفه و کلام اسلامی، اخلاق و معنويت، فقه و حقوق، علوم و انديشه سیاسی، الهیات و خانواده، اسلام تمدنی، مديريت اطلاعات و مدارک اسلامی و مراکز احیای آثار اسلامی و مطالعات اجتماعی و تمدنی و همکاری‌های علمی و بین المللی است.
این پژوهشگاه با بهره‌برداری از 13 نشریه، پایگاه‌های وب و محصولات نرم افزاری، اپلیکیشن‌ها، کرسی‌های نقد و ترویجی؛ نشست‌های علمی و تخصصی؛ همایش‌های ملی و بین المللی؛ همکاری‌های علمی داخلی و خارجی؛ تفاهم‌نامه‌های پژوهشی ملی و بین المللی، حائز افتخارات پژوهشی متعددی شده است.

آرشیو

محرم نماد تقابل همیشگی حکمرانی حق و باطل است

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: پیام محرم یادآور رویارویی حق و باطل و دو نوع حکمرانی در طول تاریخ است، قیام امام حسین (ع) بر اساس آیات قرآن قابل تحلیل، و نماد استقامت در برابر ظلم و باطل است.

صهیونیست‌ها در تحریف واقعیت تابع سامری هستند

در نشست علمی «تحریف عهدین از دیدگاه قرآن با استناد به ناسازگاری درون‌مایه‌های مشترک» مطرح شد که قرآن کریم صراحتا در چهار تا پنج آیه بر مسئله تحریف‌گری یهود و وارونه‌سازی حقیقت از سوی آنها تاکید دارد و امروز هم شاهدیم در سطح رسانه‌ها این سامری‌های زمان چنین کاری را مرتکب می‌شوند.

عاشورا مقدمه تشیع و الگوی جهانی آزادی‌خواهی است

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: عاشورا از مقدمات اصلی تشیع است و هر سال در ایام محرم مفاهیم بسیار زیادی در ذهن نه تنها شیعیان بلکه همه مسلمانان و حتی بسیاری از آزادی‌خواهان جهان زنده می‌شود.

چرا امام حسین(ع) اصلاح اُمت جدش را خواستار شد

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: چه اتفاقی در جامعه آن زمان افتاد که امام حسین(ع) می‌فرماید: «من می‌خواهم امت جدم را اصلاح کنم» باید بیشتر به این جمله اندیشید که چرا امام(ع) به چنین تصمیمی رسید؟

جنگ اصالت دارد یا صلح

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ واندیشه اسلامی گفت: ما بعد از توحید به حق و بعد از حق به عدالت می‌رسیم و در لایه عدالت، مصلحت مطرح می‌شود و گاهی اقتضای عدالت، جنگ است و گریزی جز آن نیست لذا جنگ، ضرورت عقلانی و وحیانی پیدا می‌کند.

تجاوز اسرائیل انسجام ملی ایرانیان را ترمیم کرد

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: بسیاری از کارشناسان جامعه‌شناسی از شکاف اجتماعی در ایران نگران بودند ولی تجاوز اسرائیل این انسجام و وحدت را ترمیم و به ابزاری علیه دشمنان تبدیل کرد.

هم جنگ و هم صلح در راستای ارزش‌های الهی مطلوب است

استاد مؤسسه امام خمینی(ره) با بیان اینکه صلح جنگ فی نفسه مذموم و ممدوح نیست، گفت: صلحی که مقید به قید عدالت و عزت باشد خیر و مطلوب است و اگر جنگ هم مقید به عدالت و عزت باشد و زمینه کمال و سعادت جامعه را فراهم کند ممدوح است ولذا جنگ و صلحی که در راستای اخلاق و ارزش‌ها باشد، مطلوب است.

اصالت در اسلام بدون هر قیدی با صلح است

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در مورد اینکه اصالت با جنگ است یا صلح، گفت: معتقدم بدون هر قیدی اصالت در اسلام با صلح است که البته مسیحیت آن را تصرف کرده است و جهان اسلام را جهان جنگ و ستیز و نزاع معرفی می‌کند و خودش را طرفدار صلح.

جنگ اسرائیل علیه ایران تقابل ظلمت با نور است

در هم‌اندیشی «جنگ و صلح در فلسفه سیاسی اسلامی» مطرح شد که اسرائیل مدینه ضاله است و حمله آمریکا، اسرائیل و صدام به ایران، جنگ ظلمت با نور عنوان شد.

بازدید نماینده مقام معظم رهبری در کشور عراق از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی

نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی گفت: سعی ما در کشور عراق این است که اخوت و برادری بین اقوام و پیروان ادیان و مذاهب تقویت شود و هرچند دشمن تلاش می‌کند که دو کشور مسلمان ایران و عراق را از یکدیگر جدا کند اما به لطف الهی این تلاش‌ها بی‌اثر مانده و اخوت دو ملت هر روز بیشتر می‌شود

نشست صدوهفدهم شورای علمی گروه قرآن و علوم اجتماعی؛ از طرح نوآورانه عدالت تا بررسی ترفیع علمی

طرح پژوهشی محمد بهرامی با رویکرد داده‌بنیاد به نظریه‌پردازی عدالت اجتماعی در اسلام ارائه شد و پرونده ترفیع دکتر سیدمصطفی احمدزاده با نگاه تخصصی ارزیابی گردید.

نمایشگاه آثار خریداری شده از نمایشگاه کتاب تهران برگزار می‌شود

به همت اداره کتابخانه‌ها و اسناد پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، نمایشگاه آثار خریداری شده از سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران با هدف معرفی و ترویج منابع کتابخانه از 26 خرداد الی 4 تیرماه برگزار خواهد شد.

چهارمین شماره فصلنامه علمی ـ پژوهشی « الحوكمة في القران والسنة» منتشر شد

به همت پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی و اداره نشریات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی چهارمین شماره فصلنامه علمی ـ پژوهشی « الحوكمة في القران والسنة» مربوط به زمستان (2024 میلادی) منتشر و مقالات این شماره بر روی سامانه نشریه به آدرس https://jgq.isca.ac.ir بارگذاری گردید. 

دکتر ریزانه: ایران نرم افزار راهبردی و قدرت تأثیرگذار در معادلات امنیتی منطقه است

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در یادداشتی نوشت: جمهوری اسلامی ایران با پرچمداری «محور مقاومت» به عنوان یک نرم‌افزار راهبردی، قدرت تأثیرگذاری در معادلات امنیتی منطقه را دارد.

یادداشت رسیده: اهمیت پاسخ ایران به حمله ددمنشانه اسرائیل

جمهوری اسلامی ایران با انجام عملیات «وعده صادق ۳» و پاسخ کوبنده به حمله اسرائیل علاوه بر به سخره گرفتن قدرت ادعایی اسرائیل در منطقه، هژمونی آمریکا و حتی ناتو را نیز به چالش کشید و توانمندی خود را در حراست از استقلال و امنیت سرزمینی خویش و برتری نقش خود در منطقه را ثابت کرد، چراکه ما قوی هستیم و می‌توانیم.

بررسی جامع جایگاه عقل در فقه سیاسی حضرت امام خمینی (ره)

استاد حوزه علمیه قم جایگاه عقل در فقه سیاسی حضرت امام خمینی (ره) را تشریح و با توضیح مفاهیم نظری و عملی عقل، نقش عقل در استنباط احکام شرعی، مبانی ولایت فقیه و ضرورت حکومت اسلامی را تبیین کرد.

12345678910...>>>
ravabet.omomi@dte.ir
۰۲۵-۳۱۱۵۲۷۲۷ (مدیریت پرتال)
۰۲۵-۳۱۱۵۰۰۰۰ (تماس با ما)
025-31155614
ایران قم میدان شهداء
خانه | بازگشت |
Guest (PortalGuest)

پورتال اطلاع رسانی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
مجری سایت : شرکت سیگما