به گزارش پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی (
تبلیغ نیوز )، محمد بهارلو معاون پژوهشی موسسه آموزش عالی حوزوی علامه مجلسی(ره) در گفت و گویی اظهار داشت: اسلامشناسی غربیان که با انگیزههای گوناگون و با تمرکز بر شاخهها و رشتههای مختلف علوم و معارف اسلامی از قرنها قبل آغاز شده است، در دوره معاصرهم به لحاظ کمی وهم کیفی به اوج خود رسیده و از اهمیت ویژهای برخوردار شدهاست.
وی افزود: آشنایی دانشمندان مسلمان با این نوع مطالعات، و روشهای نوین پیشنهادی توسط خاورشناسان هم از جهت روش شناسی و هم شبهه شناسی مهم و ارزشمند است. هدف از شکل گیری این حلقه، آشناسازی طلاب و دیگرعلاقهمندان به این نوع مطالعات، جریانها و رویکردهای خاورشناسان در پژوهشهای قرآنی است.
معاون پژوهشی مؤسسه آموزش عالی حوزوی علامه مجلسی(ره) تصریح کرد: این سلسله نشستها در صدد است برخی از شخصیتهای مهم و تاثیرگذارغربی در دوره معاصر که دارای آثار مهم در حوزه قرآن پژوهی هستند را معرفی کرده و به بررسی و نقد آثار آنها بپردازد. از جمله خاورشناسان معاصر و فعال در حوزه قرآن، آقای دکتر نیکولای ساینای استاد مطالعات اسلام در دانشگاه آکسفورد است. او در حوزههای مختلفی از جمله جنبههای ادبی قرآن، تعامل قرآن با سنتهای یهودی و مسیحی و شعر عربی باستان، عربستان دوره پایانی عصر باستان، زندگی پیامبر اسلام(ص)و تفسیر قرآن، دارای آثار برجستهای است. یکی از آثار مهم و اثرگذار این محقق غربی، کتاب «مقدمه تاریخی-انتقادی قرآن کریم» است.
وی افزود: نویسنده در این کتاب به معرفی یکی از مهمترین روشهای خاورشناسان در تعامل با متون مقدس و از جمله قرآن که روش تاریخی-انتقادی است پرداخته و به صورت عملی برخی ازآیات و سورههای قرآن را تفسیر کرده است. از آنجا که استفاده از این روش در تعامل با کتب مقدس دارای نتایج الهیاتی و اجتماعی زیادی است، معرفی و بررسی این روش با ترجمه و مرور این کتاب، میتواند در آشناسازی طلاب با روشهای خاورشناسان در حوزه قرآنپژوهی کارساز باشد. در راستای تحقق این هدف، ترجمه و بررسی این کتاب در دستور کار نشستهای این حلقه علمی قرار گرفته است.
بهارلو در پایان گفت: فایل های صوتی تمام جلسات بر روی سایت دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان به نشانی www.Morsalat.ir و کانال اطلاع رسانی این دفتر در پیام رسان ایتا به نشانی eitaa.com/morsalat_ir در دسترس عموم علاقه مندان قرار خواهد گرفت.