شنبه 31 خرداد 1404   21:04:04

( جهش تولید با مشارکت مردم )

print

پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی(isca) که نهادی حوزوی، انقلابی، پژوهشی و علمی است ، وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم می‌باشد و از سال 1363 با عنوان «مرکز مطالعات و تحقیقات اسلامی» فعالیت خود را آغاز کرده و در سال 1384 با مجوز قطعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ، تأسیس شده است.
این نهادي حوزوي، انقلابي، پژوهشي و علمي دارای پژوهشکده های  فرهنگ و معارف قرآن، تاريخ و سیره اهل بیت)علیهم‌السلام(، مهدويت و آينده پژوهی، فلسفه و کلام اسلامی، اخلاق و معنويت، فقه و حقوق، علوم و انديشه سیاسی، الهیات و خانواده، اسلام تمدنی، مديريت اطلاعات و مدارک اسلامی و مراکز احیای آثار اسلامی و مطالعات اجتماعی و تمدنی و همکاری‌های علمی و بین المللی است.
این پژوهشگاه با بهره‌برداری از 13 نشریه، پایگاه‌های وب و محصولات نرم افزاری، اپلیکیشن‌ها، کرسی‌های نقد و ترویجی؛ نشست‌های علمی و تخصصی؛ همایش‌های ملی و بین المللی؛ همکاری‌های علمی داخلی و خارجی؛ تفاهم‌نامه‌های پژوهشی ملی و بین المللی، حائز افتخارات پژوهشی متعددی شده است.

آرشیو

بازدید نماینده مقام معظم رهبری در کشور عراق از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی

نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی گفت: سعی ما در کشور عراق این است که اخوت و برادری بین اقوام و پیروان ادیان و مذاهب تقویت شود و هرچند دشمن تلاش می‌کند که دو کشور مسلمان ایران و عراق را از یکدیگر جدا کند اما به لطف الهی این تلاش‌ها بی‌اثر مانده و اخوت دو ملت هر روز بیشتر می‌شود

نشست صدوهفدهم شورای علمی گروه قرآن و علوم اجتماعی؛ از طرح نوآورانه عدالت تا بررسی ترفیع علمی

طرح پژوهشی محمد بهرامی با رویکرد داده‌بنیاد به نظریه‌پردازی عدالت اجتماعی در اسلام ارائه شد و پرونده ترفیع دکتر سیدمصطفی احمدزاده با نگاه تخصصی ارزیابی گردید.

نمایشگاه آثار خریداری شده از نمایشگاه کتاب تهران برگزار می‌شود

به همت اداره کتابخانه‌ها و اسناد پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، نمایشگاه آثار خریداری شده از سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران با هدف معرفی و ترویج منابع کتابخانه از 26 خرداد الی 4 تیرماه برگزار خواهد شد.

چهارمین شماره فصلنامه علمی ـ پژوهشی « الحوكمة في القران والسنة» منتشر شد

به همت پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی و اداره نشریات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی چهارمین شماره فصلنامه علمی ـ پژوهشی « الحوكمة في القران والسنة» مربوط به زمستان (2024 میلادی) منتشر و مقالات این شماره بر روی سامانه نشریه به آدرس https://jgq.isca.ac.ir بارگذاری گردید. 

دکتر ریزانه: ایران نرم افزار راهبردی و قدرت تأثیرگذار در معادلات امنیتی منطقه است

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در یادداشتی نوشت: جمهوری اسلامی ایران با پرچمداری «محور مقاومت» به عنوان یک نرم‌افزار راهبردی، قدرت تأثیرگذاری در معادلات امنیتی منطقه را دارد.

یادداشت رسیده: اهمیت پاسخ ایران به حمله ددمنشانه اسرائیل

جمهوری اسلامی ایران با انجام عملیات «وعده صادق ۳» و پاسخ کوبنده به حمله اسرائیل علاوه بر به سخره گرفتن قدرت ادعایی اسرائیل در منطقه، هژمونی آمریکا و حتی ناتو را نیز به چالش کشید و توانمندی خود را در حراست از استقلال و امنیت سرزمینی خویش و برتری نقش خود در منطقه را ثابت کرد، چراکه ما قوی هستیم و می‌توانیم.

بررسی جامع جایگاه عقل در فقه سیاسی حضرت امام خمینی (ره)

استاد حوزه علمیه قم جایگاه عقل در فقه سیاسی حضرت امام خمینی (ره) را تشریح و با توضیح مفاهیم نظری و عملی عقل، نقش عقل در استنباط احکام شرعی، مبانی ولایت فقیه و ضرورت حکومت اسلامی را تبیین کرد.

عقلانیت در فقه سیاسی امام(ره) جایگاهی فراتر از تأیید نقلی دارد

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم وفرهنگ اسلامی با اشاره به نقش عقل در فقه سیاسی امام خمینی (ره) گفت: حضرت امام عقل را نه صرفاً در تابعیت از نقل، بلکه به‌عنوان مبنایی مستقل در برخی عرصه‌های فقه حکومتی به رسمیت می‌شناسند.

به مناسبت رحلت امام خمینی (ره) کرسی علمی ترویجی با موضوع قلمرو مرجعیت علمی قرآن از منظر امام خمینی (ره)

با ارائه حجه الاسلام والمسلمین دکتر محمد علی محمدی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی توسط پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن در تاریخ ۱۳ خرداد ۱۴۰۴ روز سه شنبه برگزار گردید.

بازخوانی الگوی مناسبات شرق‌شناسی و استعمار در اندیشه امام خمینی (ره)، به روش تحلیل زمینه‌ای

کرسی ترویجی، عرضه و نقد ایده علمی با عنوان «بازخوانی الگوی مناسبات شرق‌شناسی و استعماری در اندیشه امام خمینی(ره)» سه شنبه 13 خرداد با حضور اساتید حوزه و دانشگاه، پژوهشگران علوم انسانی و جمعی از طلاب علاقه‌مند در محل سالن طبرسی پژوهشکده فرهنگ و معارف قران برگزار شد.

در جلسه مشترک پژوهشکده مدیریت اطلاعات و مدارک اسلامی و پژوهشکده مطالعات بنیادین امنیت مورد بررسی قرار گرفت

با هدف استفاده از ظرفیت های مدیریت دانش در پژوهشکده مدیریت اطلاعات و مدارک اسلامی برای حل مسائل بنیادین امنیت در موضوعات فقه امنیت، الهیات امنیت و حقوق امنیت نشست مشترکی با مدیران پژوهشکده مطالعات بنیادین امنیت برگزار شد.

کتاب«سلسله نشست‌های جایگاه فقهی حقوقی شورای نگهبان در قانونگذاری، نظریه فتوای معیار» منتشر شد

کتاب«سلسله نشست‌های جایگاه فقهی حقوقی شورای نگهبان در قانونگذاری، نظریه فتوای معیار» به کوشش دکتر اسماعیل آقابابایی در گروه دانش‌های وابسته به فقه پژوهشکده فقه و حقوق تهیه و منتشرگردید.

امام خمینی (ره) با بازتعریف رابطه دین و سیاست، جهان را تحت تأثیر قرار داد

لک‌زایی گفت: امام خمینی(ره) در شرایطی که تمام جریان‌های جهانی و منطقه‌ای به سمت سکولاریزاسیون پیش می‌رفتند، با تکیه بر مبانی عمیق فلسفی-عرفانی، درک صحیح از نیازهای جامعه اسلامی و شناخت دقیق از آسیب‌های سکولاریسم به بازتعریف رابطه دین و سیاست پرداخت و توانست الگویی جدید از حکمرانی دینی را ارائه دهد که هم مورد استقبال مردم قرار گرفت و هم تأثیرات جهانی برجای گذاشت.

موانع فهم قرآن از دیدگاه امام خمینی(ره)

رئیس میز قرآن دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم گفت: حجاب خودبینی و غرور، حجاب اصطلاحات و مفاهیم، آرای فاسده و مسالک و مذاهب باطله، انحصار فهم بر آرای مفسران، گناه و دوستی دنیا از موانع فهم قرآن از دیدگاه امام خمینی(ره) به‌شمار می‌رود.

واکاوی فهم قرآن در اندیشه های امام خمينى(ره)

حجت الاسلام والمسلمین عیسی عیسی زاده گفت: یکی از مهم ترین تفکرات امام(ره)، امکان فهم از قرآن است. امام خمینی (ره) مراتب فهم قرآن را به میزان ظرفیت فرد تقسیم می‌کند و تأکید دارد که فهم عمیق قرآن نیازمند تزکیه نفس و دوری از موانع فکری و اخلاقی است.

12345678910...>>>
ravabet.omomi@dte.ir
۰۲۵-۳۱۱۵۲۷۲۷ (مدیریت پرتال)
۰۲۵-۳۱۱۵۰۰۰۰ (تماس با ما)
025-31155614
ایران قم میدان شهداء
خانه | بازگشت |
Guest (PortalGuest)

پورتال اطلاع رسانی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
مجری سایت : شرکت سیگما