شنبه 2 فروردين 1404   00:22:54

( جهش تولید با مشارکت مردم )

print

با حضور دانشجویان و شعرای جوان

نشست علمی «بررسی اندیشه مقاومت در شعر فلسطین از منظر ادبیات و فقه مقاومت» برگزار شد/افتتاح انجمن علمی هنر و ادبیات در دانشگاه باقرالعلوم(ع)

  • خلاصه :به همت دانشگاه باقرالعلوم(ع) نشست علمی «بررسی اندیشه مقاومت در شعر فلسطین از منظر ادبیات و فقه مقاومت» با معرفی کتاب گزیده شعر فلسطین و افتتاحیه انجمن هنر و ادبیات با حضور اساتید، دانشجویان و شعرای جوان عصر چهارشنبه هشتم اسفندماه در سالن جلسات این دانشگاه برگزار شد. 
به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم(تبلیغ نیوز)، مرتضی حیدری آل کثری، شاعر و مترجم ادبی طی سخنانی در این نشست گفت: مقاومت یک خیزش عمیق و پویایی است که باید با دقت و شفافیت توسط فقه شیعه و اسلامی تبیین شود.

وی به مفهوم و اهمیت مقاومت اشاره کرد و گفت: مقاومت یک خیزش عمیق و پویایی است که باید با دقت و شفافیت توسط فقه شیعه و اسلامی تبیین شود.
شاعر و مترجم ادبی بیان کرد: نهضت مقاومت و نگاه شاعران فعال در این حوزه، که رنج‌های میدان را تجربه کرده‌اند، می‌تواند به ارتقای شعر مقاومت در جهان اسلام کمک شایانی نماید.

حیدری آل کثیر افزود: وقتی از دور به صحنه مبارزه مقاومت نگاه می‌کنیم، رنج و درد مردم در عنصر عاطفه به وضوح نمایان می‌شود و این عاطفه، عاطفه‌ای صادق و عمیق است که شاعران را به تصویر کشیدن واقعیت‌های تلخ و شیرین زندگی مردمان وادار می‌کند. 

وی تأکید کرد: متأسفانه نتوانسته‌ایم شاعری را در سطح شاعران مقاومت به‌خوبی معرفی کنیم و یکی از دلایل این کمبود، عدم توجه کافی به ترجمه آثار این شاعران است. 
شاعر و مترجم ادبی تصریح کرد: شاعران باید در این زمینه جریان‌سازی کنند و حوزه مقاومت را گسترش دهند. 

حیدری آل کثیر بر ضرورت نهضت ترجمه تأکید کرد و گفت: باید اهتمام بیشتری به ترجمه آثار مقاومت داشته باشیم تا این مسأله به طور مؤثر در ادبیات و شعر ایران مطرح شود.

وی در پایان اذعان کرد: ادبیات و شعر در ایران به عنوان هنری متعالی و مهم، پتانسیل بالایی دارد و ما در این حوزه حرف‌های زیادی برای گفتن داریم و این امر نشان‌دهنده‌ اهمیت و نقش کلیدی شعر در انتقال مفاهیم عمیق انسانی و اجتماعی در جامعه امروز ایران است.

سپس سید محمدجواد شرافت، شاعر آئینی کشورمان  اظهار کرد: تلاقی مباحث فقهی و ادبییک امر بسیار ارزشمند و ضروری است. 

وی بیان کرد: مقوله مقاومت می‌تواند به ادبیات کمک کند و این ارتباط دوسویه است ضمن اینکه در روزهای اخیر و با توجه به دردهای عمیق انسانی که تجربه کرده‌ایم، این حجم از ادبیات واقعاً بی‌نظیر است و می‌تواند تأثیرات مثبتی بر ادبیات فارسی و عربی داشته باشد.

این شاعر آیینی به اهمیت همدلی با شاعران جهان اسلام و جبهه مقاومت اشاره و تصریح کرد: این امر می‌تواند به ادبیات کمک شایانی کند و ابعاد جدیدی به آن ببخشد.

در ادامه حجت الاسلام والمسلمین محمدمهدی خان محمدی از شاعران آئینی کشورمان در ادامه سخنانش اظهار کرد: در علوم حوزوی همواره پیوندی عمیق با ادبیات وجود داشته است و فقه معمولاً از این پیوند دور بوده و مناسب است تا این اتصال دوباره برقرار شود. 

این شاعر آیینی گفت: بسیاری از احکام در مثنوی به شیوه‌ای خاص مطرح شده‌اند و مولوی به زیبایی آن‌ها را بیان کرده است که با این حال، به دلیل عدم بررسی کافی، این موارد به تقنین نرسیده‌اند. 

حجت الاسلام خان محمدی ابراز امیدواری کرد که در آینده حرکتی در این مسیر صورت گیرد و ارتباط میان فقه و ادبیات تقویت شود.
 
 
امتیاز دهی
 
 

نظر شما
نام
پست الكترونيک
وب سایت
متنی که در تصویر می بینید عینا تایپ نمایید
نظر
آرشیو
ravabet.omomi@dte.ir
۰۲۵-۳۱۱۵۲۷۲۷ (مدیریت پرتال)
۰۲۵-۳۱۱۵۰۰۰۰ (تماس با ما)
025-31155614
ایران قم میدان شهداء
خانه | بازگشت |
Guest (PortalGuest)

پورتال اطلاع رسانی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
مجری سایت : شرکت سیگما