شنبه 17 آذر 1403   18:48:57

( جهش تولید با مشارکت مردم )

print

چالش‌ها و ظرفیت‌های کتابخانه دانشگاه باقرالعلوم(ع) در روز کتاب و کتابخوانی بررسی شد

  • خلاصه :مسئولين، اساتید و دانشجويان به بررسی نیازهای کتابخانه و اهمیت فضای مطالعه مناسب در ارتقای فرهنگ کتابخوانی پرداختند.
به گزارش پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی ( تبلیغ نیوز )، به مناسبت ۲۴ آبان روز کتاب و کتابخوانی به بررسی ظرفیت‌ها و چالش‌های کتابخانه دانشگاه باقر العلوم(ع) از نگاه مسئولین، اساتید و دانشجویان پرداخته شد. 

در دنیای پرشتاب و پرهیاهوی امروز، که اطلاعات به سرعت در حال تولید و انتشار است،  اهمیت کتاب و کتابخوانی بیش از پیش نمایان می‌شود.  کتاب،  نه تنها منبعی غنی از دانش و اطلاعات است، بلکه دریچه‌ای به سوی جهان‌های مختلف،  فرهنگ‌ها و اندیشه‌های گوناگون است.  افزایش فرهنگ کتاب و کتابخوانی،  ضرورتی انکارناپذیر برای پیشرفت فردی و اجتماعی است.  کتابخوانی،  به ارتقای سطح آگاهی،  تقویت قدرت تفکر انتقادی،  افزایش خلاقیت،  و  توسعه‌ی مهارت‌های ارتباطی کمک می‌کند.  در جامعه‌ای که کتابخوانی در آن رواج دارد،  تفکر نقادانه،  خلاقیت و نوآوری شکوفا می‌شود و  زمینه برای پیشرفت علمی،  فکری و فرهنگی فراهم می‌گردد.  از این رو،  ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی،  نه تنها یک وظیفه فرهنگی،  بلکه یک ضرورت ملی برای  ساختن جامعه‌ای  پیشرفته و پویا است. 

جناب آقای علیرضا آذری رئیس اداره کتابخانه دانشگاه باقرالعلوم(ع) با اشاره به شروع فعالیت کتابخانه همزمان با تاسیس دانشگاه در سال 1363 اظهار داشت: کتابخانه دانشگاه باقرالعلوم(ع) به منظور تامین نیازهای اطلاعاتی اساتید، دانشجویان و سایر کاربران و ارتقاء سطح علمی جامعه، فعالیت های خود را در حوزه رشته های درسی دانشگاه آغاز نمود. اکنون این کتابخانه با 145 هزار جلد کتاب در مباحث علوم سیاسی، اندیشه سیاسی اسلام، اندیشه سیاسی غرب، تاریخ اسلام، تاریخ ایران، فلسفه و کلام اسلامی، علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه یک کتابخانه غنی برای کاربران است. همچنین با افزوده شدن رشته های دانشگاهی جدید از جمله فلسفه فیزیک، حقوق، علوم شناختی و مباحث بنیادین در طی سال های اخیر این کتابخانه تلاش کرده است منابع مربوط به آنان را تهیه کند. 

وی با بیان اینکه اکنون ۲ هزار و ۲۵۰ نفر عضو کتابخانه دانشگاه باقرالعلوم(ع) هستند؛ گفت: کتابخانه دانشگاه هر هفته به روزرسانی می شود و تمامی کتاب های درخواستی اساتید و دانشجویان تهیه می‌شود؛ همچنین طبق درخواست دانشجویان و موافقت ریاست محترم دانشگاه امکان ورود تمامی دانشجویان دانشگاه باقرالعلوم(ع) به بخش مخزن کتابخانه مهیا است و از ساعت ۷ صبح الی ۸ شب آماده ارائه خدمات است. 

مدیر کتابخانه دانشگاه باقرالعلوم(ع) تصریح کرد: کتابخانه دانشگاه از جهت منابع علمی غنی است لذا تمامی دانشجویان می توانند بیشترین بهره را از منابع آن ببرند، البته با توجه به در خواست دانشجویان مبنی بر اختصاص سالن مطالعه در مکان مناسبتر، با وجود محدودیت‌ها این درخواست در دستور کار مسئولین قرار گرفته است.

جناب آقای دکتر ابراهیم توبه یانی عضو هیئت علمی گروه زبان انگلیسی با اشاره به کتاب های منبع و مرجع این رشته بیان کرد: با توجه به اینکه رشته زبان انگلیسی در این دانشگاه در مقطع کارشناسی آموزش داده می شود در حال حاضر منابع موجود میتواند بخش زیادی از نیازهای دانشجویان را پاسخ دهد اما اگر دانشجویان رشته زبان انگلیسی بخواهند در این رشته ادامه تحصیل دهند منابع موجود در کتابخانه جوابگوی نیاز آنان نیست. 
 
جمعی از دانشجویان این رشته نیز محیط نامناسب به جهت مطالعه برای بانوان و اختصاص این محیط برای دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری را یادآور شدند. آنان با اشاره به نشست صمیمی  دانشجویان با رئیس دانشگاه افزودند:  البته مسئولان دانشگاه به مسئله اصلاح وضعیت موجود فضای کتابخانه توجه ویژه ای داشته و امیدواریم خبرهای خوبی جهت تجهیز و مطلوب سازی فضا بشنویم. 
 
جناب آقای محمدحسن جاویدی دانش آموخته و مدرس دانشگاه باقرالعلوم(ع) نیز منابع این کتابخانه را مطلوب دانست و افزود: خوشبختانه دسترسی به کتاب ها و منابع کتابخانه پژوهشگاه نیز امکان تامین تمام منابع مورد نیاز دانشجویان را ایجاد کرده است. البته در گذشته وجود مخزن قفسه‌ی باز موجب می‌شد همیشه یک جلد از کتاب‌ها در قفسه‌ی باز موجود باشد که این یک امتیاز ویژه بود و بعد از تغییرات و انتقال کتابخانه به طیقه زیرزمین این قفسه باز به پایان نامه ها محدود شد و مجددا این دسترسی در مخزن اصلی برای دانشجویان در نظر گرفته شد. 
 
وی با اشاره به ارزش بالای حوزه کتاب و کتابخوانی گفت: از نظر ساختار مدیریتی و معماری سالن های مربوط به مطالعه باید از نور و فضای مناسب برخوردار باشد اما کتابخانه و خصوصا سالن مطالعه دانشگاه از محدودترین فضاها برخوردارند. جمعی از دانشجویان کارشناسی ارشد مدیریت رسانه نیز فضای نامناسب کتابخانه را مورد تاکید قرار دادند و افزودند: عدم آنتن دهی در زیرزمین چه در کتابخانه و چه در سالن مطالعه یکی از ایرادات بزرگی است که سبب می شود فرد نتواند همزمان با مطالعه کتاب از جستجوی اینترنتی بهره ببرد، حتی برخی اوقات این عدم آنتن دهی سبب نگرانی خانواده های آنان شده است. همچنین فاصله بین ساختمان آموزشی علامه طباطبایی و کتابخانه سبب عدم حضور به موقع دانشجویان به کلاس درس می شود.

مطالعه کتاب، به ویژه در یک فضای مناسب، تأثیر شگرفی بر کیفیت یادگیری و تمرکز در حین  مطالعه دارد. اهمیت مطالعه در فضای مناسب میتواند سبب افزایش تمرکز و بهره‌وری، کاهش استرس و افزایش آرامش، افزایش خلاقیت و تفکر، بهبود حافظه و یادآوری گردد. با توجه به اهمیت و ضرورت امر کتاب و کتابخوانی،  توجه مسئولین دانشگاه به این امر میتواند سبب رفع نیازهای دانشجویان، اساتید و کاربران و بهبود کیفیت امر مطالعه در دانشگاه باقرالعلوم(ع) گردد.

گزارشگر: خانم راضیه رضایی(دانشجوی مدیریت رسانه دانشگاه باقرالعلوم ع) 
 
امتیاز دهی
 
 

نظر شما
نام
پست الكترونيک
وب سایت
متنی که در تصویر می بینید عینا تایپ نمایید
نظر
آرشیو
ravabet.omomi@dte.ir
۰۲۵-۳۱۱۵۲۷۲۷ (مدیریت پرتال)
۰۲۵-۳۱۱۵۰۰۰۰ (تماس با ما)
025-31155614
ایران قم میدان شهداء
خانه | بازگشت |
Guest (PortalGuest)

پورتال اطلاع رسانی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
مجری سایت : شرکت سیگما