پنجشنبه 9 فروردين 1403   20:20:02

(مهار تورم، رشد تولید)

print

ضرورت ایجاد تنوع و جذابیت در عرضه محتوای دینی

  • خلاصه :رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم گفت: اکنون جامعه در بخشهایی نسبت به نوع سنتی ارائه محتوای دینی و دفاع از ارزشها تغییر ذائقه داده است، بنابراین باید به سمت ایجاد تنوع و جذابیت در عرضه محتوای دینی حرکت کرد.
به گزارش تبلیغ نیوز به نقل از ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین احمد واعظی در آیین پایانی چهارمین جشنواره کتاب سال "سبک زندگی" که به همت دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی در مشهد برگزار شد افزود: تغییراتی که در واقعیت اجتماع افتاده را باید بپذیریم، بشناسیم و از آنها به نفع تثبیت سبک زندگی اسلامی استفاده کنیم، باید دید که ما به عنوان نهاد فرهنگی و فعالان و کنشگران تاکنون چقدر روی هنر و رسانه و تولیدات جذاب و تاثیرگذار کار کرده ایم.

وی ادامه داد: تلاش برای عرصه سبک زندگی اسلامی ۲ وجهی است، هم باید تلاش هایی از جنس نرم افزارانه و معطوف به درون و هم تلاش معطوف به رفتارسازی و کنشگری بیرونی انجام گیرد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه تلاشگران عرصه سبک زندگی با چالشهایی روبرو هستند، گفت: باید ببینیم چه تغییرات فرهنگی اتفاق افتاده که امر ترویج سبک زندگی اسلامی را با دشواری همراه و حساس‌تر از گذشته کرده است.

وی با بیان اینکه واقع نگری اقتضا می‌کند که دچار افراط و تفریط نشویم ، افزود: تحولات را باید با هدف اینکه کنشگران عرصه سبک زندگی اسلامی واقع نگرانه محیط را ببینند و فعالیت خود را تنظیم کنند و بر هوشمندی و مخاطب شناسی خود بیافزایند و آماده انعطاف در روش ها و قالب ها باشند و محتوای فاخر عرضه کنند، ببینیم.

حجت الاسلام والمسلمین واعظی با برشمردن برخی چالش های حوزه فرهنگ بیان کرد: شکاف نسلی از جمله چالش ها است. در بخش هایی از نسل جوان شاهد تفاوت نسلی هستیم که به لحاظ نوع نگاه به زندگی، شبکه باورها، علایق، ارزشها و نگاه به مسائل متفاوت هستند. این تفاوت و ویژگی این نسل و نوع نگاه آنها و انتظارت به مسائل باید شناخته شود.

وی ادامه داد: برای تاثیرگذاری بر نسل جدید باید بشناسیم و دغدغه و زبان مفاهمه و گفت و گو و منطق تاثیر بر آنها را بشناسیم.

رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم گفت: کم فروغی مرجعیت جامعه نخبگانی و رواج سلبریتی زدگی از دیگر چالشها است که این یک موضوع جهانی است. گسترش شبکه‌های جهانی، شکوفایی هنری، رسانه و تصویر، اقتصاد ورزش، اقتصاد هنر و سینما از جمله علل این موضوع است.

وی افزود: کم فروغی نسبی نهاد روحانیت در مرجعیت اجتماعی جامعه امروز بخاطر گره خوردن دین به سیاست و برخی ناکارآمدی ها در اداره جامعه و عرصه اجرا و سیاست است که به نهاد دین و روحانیت سرریز می‌کند و مرجعیت آن را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

استاد واعظی گفت: چالش سیاست زدگی فرهنگی در عرصه فرهنگ و سبک زندگی اسلامی از دیگر چالشهای حوزه فرهنگ است. برخی بیش از حد به اهرم قدرت، حاکمیت و نهادگرایی اهتمام می‌ورزند. در عرصه فرهنگ مولدان فرهنگی و دیگر نهادهای حاکمیتی وظیفه حمایتی و صیانتی دارند.

وی بیان کرد: چالش بعدی فضای مجازی و کنشگری لجام گسیخته علیه فرهنگ دینی و ملی است. هر فرد می‌تواند با توجه به زیست بوم فضای مجازی کنشگر باشد. بهترین راه مواجه در این عرصه، کنشگری قوی در فضای مجازی است. باید با نگاه واقع بینانه و حس تعهد و مسوولیت در عرصه فرهنگ کنشگری کنیم.

 
 
امتیاز دهی
 
 

بيشتر
ravabet.omomi@dte.ir
۰۲۵-۳۱۱۵۲۷۲۷ (مدیریت پرتال)
۰۲۵-۳۱۱۵۰۰۰۰ (تماس با ما)
025-31155614
ایران قم میدان شهداء
خانه | بازگشت |
Guest (PortalGuest)

پورتال اطلاع رسانی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
مجری سایت : شرکت سیگما