جمعه 31 فروردين 1403   16:56:58

( جهش تولید با مشارکت مردم )

print

حجت الاسلام والمسلمین پارسانیا:

دانشگاه باقرالعلوم(ع) صحنه گفتگوی بین حوزه های فرهنگی، تاریخی و تمدنی است

  • خلاصه :رئیس دانشکده فلسفه و اخلاق دانشگاه باقرالعلوم(ع) وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی گفت: این دانشگاه در حوزه علمیه قم و در قلمرو مفاهیم علمی، صحنه گفتگوی بین حوزه های فرهنگی، تاریخی و تمدنی است.

به گزارش پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی ( تبلیغ نیوز )، دیمیتری الكساندر كیس "سفیر یونان" و هیأت همراه با مسئولین دانشگاه باقرالعلوم(ع) در راستای گسترش همکاری‌های علمی دیدار و گفتگو کرد.

حجت ‌الاسلام والمسلمین حمید پارسانیا "رئیس دانشکده فلسفه و اخلاق دانشگاه باقرالعلوم(ع)" ضمن خوشامدگویی به سفیر یونان اظهار داشت: دانشگاه باقرالعلوم(ع) در حوزه علمیه قم و در قلمرو مفاهیم علمی، صحنه گفتگوی بین حوزه های فرهنگی، تاریخی و تمدنی است.

وی گفت: این دانشگاه نگاهی به بنیادهای علم مدرن دارد و سعی می‌کند گفتگو را از سطح تکنولوژی در لایه‌های عمیق تر و در حوزه فرهنگ و رابطه ‌ای که فرهنگ با علم دارد، دنبال کند.

عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) تصریح کرد: فرهنگ ایرانی با فرهنگ یونان و فرهنگ غرب جدید ارتباط وثیقی دارد؛ همچنین ایران نقش واسطه‌ای در انتقال فلسفه یونانی به جهان مدرن داشته است.

وی حضور سفیر یونان را در تسهیل ارتباطات علمی مغتنم خواند و افزود: ما همان مقدار که احساس می‌کنیم نیاز به گفتگو با جهان مدرن، فرهنگ و علوم مدرن داریم، نیازمند بازشناسی گفت و گوهای تاریخی خودمان با فرهنگ یونان نیز هستیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین پارسانیا قرائت جهان اسلام به ویژه قرائت جامعه ایرانی از فلسفه یونان را منحصر به فرد عنوان کرد و اظهار داشت: هنوز هم این قرائت از فلسفه یونان منحصر به ایران است و با قرائت‌هایی که جهان غرب از طریق خود یونان نیز داشته، متفاوت است.

وی به معرفی گروه فلسفه‌های مضاف دانشگاه باقرالعلوم(ع) پرداخت و گفت: ما در رشته فلسفه‌ فیزیک، فلسفه علوم اجتماعی، فلسفه حقوق و... توجه به عقبه فلسفی جهان اسلام و ارتباطات با فلسفه یونان که یک امر تاریخی است را در اولویت‌های خودمان قرار داده‌ایم، این که چرا جهان اسلام در مواجهه با یونان به سراغ جریان فلسفی آنها رفت و آنها را ترجمه کرد؟

رئیس دانشکده فلسفه و اخلاق دانشگاه باقرالعلوم(ع) با بیان جمله‌ای از فارابی خاطرنشان کرد: فیلسوفان، خواص بشریت هستند که می‌توانند در سطح فرهنگ‌ها با همدیگر گفت و گو کنند، همان گونه که متکلمین، شاعران و... خواص یک فرهنگ هستند و قاعدتاً ارتباط عمیق بین فرهنگی می‌تواند در سطح فلسفه شکل بگیرد و ما از مردان سیاست توقع داریم که تسهیل‌گر ارتباطات نظری و فرهنگی باشند.

 
امتیاز دهی
 
 

آرشیو
ravabet.omomi@dte.ir
۰۲۵-۳۱۱۵۲۷۲۷ (مدیریت پرتال)
۰۲۵-۳۱۱۵۰۰۰۰ (تماس با ما)
025-31155614
ایران قم میدان شهداء
خانه | بازگشت |
Guest (PortalGuest)

پورتال اطلاع رسانی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
مجری سایت : شرکت سیگما