جمعه 10 فروردين 1403   18:22:54

(مهار تورم، رشد تولید)

print

«آینده پژوهی فضای مجازی» در معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی

  • خلاصه :نشست تخصصی «آینده پژوهی فضای مجازی» به همت معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی برگزار و رویکردها و سناریو محتمل در آینده فضای مجازی بررسی شد.

به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی، شریعتی «مدیر کارگروه فلسفه مرکز تحقیقات و آینده‌پژوهی سازمان سراج» در نشست تخصصی «آینده‌پژوهی فضای مجازی» که در سالن جلسات معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، با اشاره به پروژه رهنگاشت اظهار داشت: هدف ما در این پروژه، کسب شناختی از آینده فضای مجازی و استخراج مختصاتی از آن است.

وی با اشاره به مواجهات افراد و گروه های مختلف فکری با فضای سایبر گفت: در مواجهه با این مفهوم، ما با چهار رویکرد عمده مواجهی هستیم، رویکرد اول «وادادگی» است. ما هیچ واکنشی در مقابل فضای سایبر از خود بروز نمی‌دهیم؛ رویکرد دوم «انفعال با تأخیر» است؛ بارزترین خصوصیت این رویکرد، دیر اقدام کردن برای مواجهه درست با فضای مجازی است. رویکرد «فعال و کنش گر» رویکرد سومی است که در مواجهه با این مفهوم به خود می گیریم؛ در این رویکرد تلاش ما بر این است که زمین بازی را به سود خود تغییر دهیم؛ آخرین رویکرد، رویکرد «تمدنی» است که ما را به سمت تمدن سایبری سوق می‌دهد؛ در این رویکرد، ما باید تمدن اسلامی سایبری را بسازیم.

مدیرکارگروه فلسفه مرکز تحقیقات و آینده پژوهی سازمان سراج به بیان تاریخچه فضای سایبری پرداخت و گفت: تکنولوژی غرب ریشه در تمدن یونان و روم باستان دارد؛ واژه «کوپرنیکاتوس» ریشه دو کلمه فضای سایبر و دولت است و در واقع این مفهوم، هدف رساندن مفاهیم را برای حکومت بر دیگران بر عهده دارد، همانگونه که در روم باستان مردم در استادیوم ها به تماشای نمایش می رفتند، اکنون نیز فضای سایبری همان امکان را برای دیگران فراهم کرده است؛ با ورود به عصر اطلاعات، تکنولوژی جنبه ژورنال محور به خود گرفته و هر چیزی به صورت خبری و قابل نقل به دیگران درآمده است.

وی مفهومی تحت عنوان «معماری فضای مجازی» را مطرح کرد و افزود: معماری فضای مجازی مؤلفه‌ها و عناوینی مانند: «نظامات»، «کاربر»، «محتوا»، «خدمات»، «نرم افزار» و «زیرساخت» را در بر دارد که هر کدام قابل شرح و بسط در حوزه فضای مجازی و آینده پژوهی این فضا است.

شریعتی به بیان یک سناریو محتمل در آینده فضای مجازی پرداخت و خاطرنشان کرد: طی سال های آتی جهش های متعددی در فضای مجازی ایجاد می شود که از جمله آنها می توان گفت که سرویس‌های مجازی به یکپارچگی می رسند، هوش مصنوعی به واسطه گری در بسیاری از امور زندگی می پردازد، لایه‌ها با هم ادغام می شوند و در نهایت، اینترنت از بین می رود، همچنین مقوله ای مانند حیات تغییر می‌کند و با سرعت چشمگیر تحولات رو به رو خواهیم بود و در نهایت به یک ثبات تمدنی خواهیم رسید.

 
امتیاز دهی
 
 

بيشتر
ravabet.omomi@dte.ir
۰۲۵-۳۱۱۵۲۷۲۷ (مدیریت پرتال)
۰۲۵-۳۱۱۵۰۰۰۰ (تماس با ما)
025-31155614
ایران قم میدان شهداء
خانه | بازگشت |
Guest (PortalGuest)

پورتال اطلاع رسانی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
مجری سایت : شرکت سیگما