به گزارش پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی (
تبلیغ نیوز )، نخستین نشست تخصصی با عنوان «تبیین مراقبت معنوی» در مشهد مقدس برگزار گردید. این رویداد که به همت جمعی از شخصیتهای علمی حوزه و دانشگاه و با حضور آیتالله محمد مروارید، عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان، برگزار شد، با استقبال گسترده طلاب سطح سه و بالاتر حوزه علمیه خراسان مواجه شد.
حوزههای علمیه و مراقبت معنوی؛ ضرورتی انکارناپذیر
در این مراسم، حجتالاسلام والمسلمین مجتبی الهی خراسانی، استاد خارج حوزه علمیه مشهد، با ارائه یک سخنرانی جامع به تبیین ارتباط میان حوزههای علمیه و مراقبت معنوی پرداخت و با تأکید بر اهمیت توجه به ابعاد معنوی در زندگی انسان، به ویژه در شرایط بیماری و رنج، بر نقش روحانیون و طلاب در ارائه مراقبتهای معنوی به بیماران و خانوادههای آنها تأکید کرد.
بنیاد آلاء و طب تسکینی در سرطان؛ نویدبخش آیندهای روشن
حجتالاسلام و المسلمین علی دیانی، مدیر بنیاد خیریه آلاء، نیز در این مراسم به ارائه گزارشی از فعالیتهای این بنیاد در زمینه طب تسکینی در بیماری سرطان پرداخت و به اهمیت تسکین درد و رنج بیماران سرطانی، به نقش بنیاد آلاء در ارائه خدمات حمایتی و معنوی به این بیماران اشاره کرد.
سرطان، بیمار و خانواده؛ چالشها و راهکارها
دکتر سودابه شهیدثالث، آنکولوژیست و رئیس بیمارستان امید، نیز در این نشست به بررسی چالشهای روبرو با بیماری سرطان و اهمیت حمایت از بیماران و خانوادههای آنها پرداخت و با اشاره به نقش مهم مراقبتهای معنوی در کاهش اضطراب و بهبود کیفیت زندگی بیماران سرطانی، بر ضرورت همکاری بین رشتهای متخصصان مختلف در این زمینه تأکید کرد.
طب حمایت تسکینی؛ رویکردی نوین در مراقبت از بیماران
دکتر محمد جهانگیری، مدیرعامل مکسا، نیز به تبیین مفاهیم و اصول طب حمایت تسکینی پرداخت و با اشاره به اینکه طب حمایت تسکینی تنها به درمان درد محدود نمیشود، بلکه به بهبود کیفیت زندگی بیمار و خانواده وی در تمام ابعاد جسمی، روانی و معنوی نیز توجه دارد، بر اهمیت این رویکرد در مراقبت از بیماران مبتلا به بیماریهای مزمن و لاعلاج تأکید کرد.
مراقبت معنوی و تابآوری بیمار؛ کلید عبور از بحران
دکتر محمد مهدی احمدی فراز، مدیر پژوهشکده مطالعات معنوی قم، نیز در این مراسم به بررسی ارتباط میان مراقبت معنوی و تابآوری بیماران پرداخت و با ارائه نتایج مطالعات مختلف، نشان داد که مراقبتهای معنوی میتواند به طور قابل توجهی به افزایش تابآوری بیماران در برابر بیماری و بهبود کیفیت زندگی آنها کمک کند.
تربیت متخصصان مراقبت معنوی
حجتالاسلام و المسلمین علی رحمانی، مدیر کل آموزش دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی و رییس مرکز تخصصی آخوندخراسانی، نیز به اهداف تأسیس این رشته در این مرکز تخصصی اشاره کرد و با تأکید بر اهمیت تربیت متخصصان مراقبت معنوی، به نقش این مرکز در ارتقای سطح دانش و مهارت طلاب در این زمینه پرداخت.
گزارشی از اقدامات مکسا خراسان رضوی
در بخش پایانی این مراسم، دکتر هادی بیژن نژاد، مدیر مکسا خراسان رضوی، به ارائه گزارشی از اقدامات صورت گرفته از سوی این مؤسسه در زمینه مراقبتهای تسکینی و معنوی پرداخت و با اشاره به فعالیتهای مختلف این مؤسسه در سطح استان، بر اهمیت همکاری با سایر نهادها و سازمانها در جهت ارتقای سطح مراقبتهای بهداشتی و درمانی در استان تأکید کرد.