به همت پژوهشکده فقه و حقوق انجام می شود؛ رونمایی از آثارجدید گروه مسایل فقهی و حقوقی پژوهشکده فقه و حقوق آئین رونمایی از آثارجدید گروه مسایل فقهی و حقوقی پژوهشکده فقه و حقوق در روز دوشنبه 2 آبان ماه 1401 با معرفی آثار برگزار می گردد. به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامب،نشست علمی، رونمایی از آثارجدید گروه مسایل فقهی و حقوقی پژوهشکده فقه و حقوق در روز دوشنبه 2 آبان ماه 1401 با معرفی آثار و حضور نویسندگان آثار برگزار می گردد.
سخنران علمی جلسه آیت الله محسن اراکی می باشد.

معرفی آثار: نویسندگان؛
کتاب «بررسی فقهی موانع و نهادهای جانشین اقامه حدود در عصر غیبت» نوشته حجت الاسلام سید باقر محمدی
ضرورت اقامه حدود از جمله ادله فقها بر ضرورت حکومت اسلامی است؛ در مقابل برخی به جهاتی از قبیل عدم مشروعیت اقامه حدود در عصر غیبت، موانع حقوق بشری به جهت ظاهری خشن داشتن و مخالف با کرامت انسانی بودن با آن مخالفند و برخی دیگر راه انفعال را پیموده و اجرای حدود در عصر غیبت را ناممکن می دانند، در تحقیق حاضر، پس از بررسی و تحلیل و نقد دیدگاههای مخالف، تلاش گردیده است هرگاه در شرایط خاص مانعی جدی فراروی اقامه حدود وجود داشته باشد با روش فقهی و با استفاده از ظرفیت های فقه اهل بیت علیهم السلام، جایگزین‌های مناسب مطرح شود.
این کتاب در سه فصل طرح ریزی شده است و عناوین فصول کتاب عبارت از «کلیات»، «موانع اقامه حدود در عصر غیبت» و «نهادهای جانشین اقامه حدود در عصر غیبت» است.


کتاب انحصاری کردن نقل و انتقال اموال غیر منقول در سند رسمی(نشست های فقهی - حقوقی)-جناب آقای دکتر اسماعیل آقابابایی

نوشته حاضر حاصل این نشست‌های علمی به اضافه یک تحلیل از این نشست‌هاست که به ترتیب زیر سامان یافته است:
مروری بر نشست‌ها در موضوع اعتباربخشی به اسناد رسمی؛

نشست اول: آسیب‌شناسی اعتبار اسناد غیررسمی در تعارض با اسناد رسمی؛

نشست دوم: ظرفیت‌شناسی فقه در انحصاری‌کردن انتقال مالکیت اموال غیرمنقول با سند رسمی؛

نشست سوم: ظرفیت‌شناسی حکم حکومتی درباره احکام وضعی با محوریت اسناد غیر رسمی.

امید است این اثر ضمن به‌ثمرنشاندن مباحث مطرح‌شده، امکان ادامه این‌گونه تحقیقات را برای صاحب‌نظران علمی و مجریان امور فراهم آورد و افزون بر استفاده در حوزه تقنین و مباحث فقهی، به چالش‌های موجود میان اعتباربخشی به سند رسمی در مقابل اسناد عادی پاسخ درخور دهد. در پایان از همه همکاران و اساتید ارجمندی که در فراهم آمدن این مجموعه سهیم بوده‌اند

حق بر توسعه در نظام بین الملل حقوق بشر و آموزه‌های اسلامی-جناب آقای مهدی فیروزی

تحولات پرشتاب گفتمان حقوق بشر معاصر طی یک سده اخیر، علاوه بر فراگیرشدن این گفتمان، گسترش مفهومی و هنجاری آن را به نحو فزاینده‌ای موجب شده است؛ به گونه‌ای که قلمروی آن به عرصه‌های جدیدی همچون صلح، توسعه و محیط زیست نیز گسترش پیدا کرده و ظهور نسل جدیدی از حقوق بشر را موجب شده است. تلقی توسعه به عنوان حقی بشری و در نتیجه پیدایش «حق بر توسعه» به عنوان یکی از مصادیق نسل سوم حقوق بشر و ذیل عنوان حقوق همبستگی، در همین راستا قابل تحلیل و ارزیابی است.

کتاب حاضر این مسئله را در دو بخش مورد بررسی و تحلیل قرار داده است: در بخش اول به تحلیل حقوقی و اسلامی حق بر توسعه به مثابه یکی از حقوق بشر پرداخته که در پنج فصل تنظیم شده است، در بخش دوم منابع و ضمانت اجرای حق بر توسعه را در چهار فصل مورد بررسی قرار داده است.

مدیر جلسه :جناب آقای دکتر اسماعیل آقابابایی

لینک ورود به جلسه: 
 http://dte.bz/feqhconf
زمان: دوشنبه ۱۴۰۱/۰۸/۰۲ | ساعت  ۱۰ الی ۱۲ 
مکان: قم-پردیسان-پژوهشگاه علوم وفرهنگ اسلامی، تالار امام حسین«ع»
مجری: پژوهشکده فقه و حقوق و مرکز همکاری های علمی و بین الملل


 
منبع: پژوهشکده فقه و حقوق
کلمات کليدي
اخبار پژوهشکده فقه و حقوق, آیین رونمایی از آثار پژوهشکده فقه و حقوق
 
امتیاز دهی
 
 

[Part_Lang]
[Control]
تعداد بازديد اين صفحه: 117
Guest (PortalGuest)

پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي - دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم
مجری سایت : شرکت سیگما