شیخ الاسلامی
1396/3/3 چهارشنبه در مؤسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه خواهران برگزار شد؛ کارگاه های آموزشی سبک زندگی اسلامی رییس دفتر تبلیغات اسلامی نمایندگی تهران گفت: اگر به طور انضمامی به سبک زندگی نگاه شود، مسئله محور می شود. الگوی مطلوب برای آن اخلاق می باشد. سبک زندگی ما در نحوه تصمیم گیری ما در حوزه های مختلف متفاوت است. 
به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی، کارگاه های آموزشی سبک زندگی اسلامی با موضوع مصرف کالاهای فرهنگی، طی سه جلسه در سالن علامه طباطبایی مؤسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه خواهران برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین شیخ الاسلامی، رییس دفتر تبلیغات اسلامی نمایندگی تهران با تأکید بر اجرای سبک زندگی اسلامی در تمام ابعاد زندگی انسان گفت: اگر چه سبک زندگی از فقه و اخلاق نشأت می گیرد، اما سبک زندگی همان احکام، اخلاق و علم کلام نیست، در واقع همه این معارف دینی جزء مقومات سبک زندگی هستند. اگر به طور انضمامی به سبک زندگی نگاه شود، مسئله محور می شود. الگوی مطلوب برای آن اخلاق می باشد. سبک زندگی ما در نحوه تصمیم گیری ما در حوزه های مختلف متفاوت است. 
وی با استناد به آیات نورانی قرآن به بیان اصول کار ساز و اساسی در سبک زندگی اسلامی پرداخت و اظهار داشت: 1. اصول عدم تساوی میل با خیر (فرد در انتخاب کالای فرهنگی، تربیت فرزند، تعاملات مراقبت لازم را داشته باشد)، 2. عدم احراز از استضعاف(فکری- فرهنگی)، (شخص در عالم هستی وانتخاب مستضعف نیست؛ مستضعف بودن خود را باید برای خداوند ثابت نماید. هر عملی که انجام می دهد باید آمادگی پاسخ گویی به خدا وند را داشته باشد)، 3. اصل همنشینی این همانی(انسان با هر که همنشین شود مانند او خواهد شد. بسیاری از همنشینی ها در فضاهای مجازی آلوده به گناه است.)، 4. پرهیز از برهنگی (که در اسلام یک اصل و پوشیدگی یک ارزش است.)، 5. اصالت زیبایی (در این اصل باید دانست که این شیطان است که زشتی ها را ایجاد می نماید.)، 6. اصل هوشیاری (هر آنچه که آگاهی هوشیاری در انتخاب را از انسان بگیرد مانند خشم، نفرت، مستی که خلاف زندگی اسلامی است)، 7. تأثیر گذاری اجتماعی(هنگامی که انسان می خواهد انتخاب کند باید به ویژگی های اجتماعی آن نیز توجه داشته باشد انتخاب های ما بر اساس درست دیدن، شنیدن و درست اندیشیدن باشد)،  8. استطاعت (با توجه به اینکه از نظر فضای فرهنگی با سایر فرهنگ ها در جنگ هستیم؛ در این اصل مهم این است که از تمام ابزارهای خود استفاده نماییم)، 9. اثر فاعل در فعل، 10. عدم تکیه بر ظالم، 11. لجاجت مساوی ذلالت (تعصب و لجاجت مستقیما انسان را به ذلالت رهنمون می نماید و بابِ انتخاب را به روی او می بندد)، 13.عدم اعتماد بر خبر( فرد، اخبار بدون سند را منتشر ننماید)، 14. پرداخت و علاقه(پرداختن به علاقه ها و بزرگ نمایی آن در خود، انسان را به طرف وسواس و گناه سوق خواهدداد)، 15.پرهیز از لغو، 16.اقدام بجای سکوت(اصل بر مبارزه با انتشار فساد و... )، 17. ارزش هدف، 18. همه جانبه نگری در انتخاب، 19. بِه گزینی(در انتخاب ها نباید به حداقل ها اکتفا نمود؛ در سبک زندگی اسلامی باید بهترین ها انتخاب شود، باید دید چه کسی بهترین ها را ارائه می دهد.20. شناخت برای استفاده( دقت در استفاده در ابعاد مختلف زندگی  در تمام ملزومات زندگی،21. توجه به تمامیت خواهی های دشمن(امکان ندارد دشمن و حزب الله در سبک زندگی خود به توافق برسند، دشمن از شما راضی نمی شود مگر اینکه کاملا مانند او شوید.22. در اصل پرهیز از ایده آل بینی از گذشته (برخی از افراد در این اندیشه هستند که اوضاع و احوال زندگیشان در گذشته بهتر از زمانی است در آن زندگی می کنند)23. بصیرت (در بصیرت یک آگاهی و یک شناخت است. بصیرت یعنی روشن بینی بصیرت یعنی چشمی که توان دیدن دارد)، 24. عدم پیروی از شهوات(جامعه بشری زمانی نابود می شود که افراد در آن از شهوات تبعیت نمایند)، 25. مصرف فراگیری (انسان در سفارش و استفاده کالاهایی که نتیجه اجتماعی دارند باید مراقبت نماید) 25. پرهیز از بازی انگاری عالم (در این اصل انسان جهان خلقت را یک شوخی بزرگ معنا می نماید، باید توجه داشت که اگر انسان ها اینگونه شدند قلب هایشان به  قلب الهی تبدیل می گردد. این بدترین مرحله از زندگی است زیرا انسان صاحب یک قلب بازیگر شده است.) 26. صید فرصت ها (این است که هر اتفاقی در عالم حکمتی دارد و آن می تواند لحظه ای باشد که برای انسان فرصت انتخاب رخ می دهد. باید گوش ها باز شود تا صدایی را که از جانب خداوند است، صید شود) از جمله اصول در سبک زندگی می باشند. 
رییس دفتر تبلیغات اسلامی نمایندگی تهران اصل پرهیز از افراط و تفریط را یکی دیگر از اصول سبک زندگی دانست و گفت: یکی از راه های پیشگیری از افراط و تفریط خودشناسی است.
وی خاطرنشان کرد: از خصوصیات 1. کالاهای فرهنگی این است که حیات دنیا را برای انسان شیرین ننماید، 2.یاد خدا را از ذهن ها دور نکند،3. تبعیت از شهوات در آن نباشد. 4. رنگی از افراط و تفریط در آن دیده نشود.
 
امتیاز دهی
 
 

نسخه قابل چاپ
Guest (PortalGuest)

پورتال اطلاع رسانی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
مجری سایت : شرکت سیگما