شنبه 31 خرداد 1404   20:55:27

( جهش تولید با مشارکت مردم )

print

استاد واعظی تشریح کرد:

ضرورت تعلیم و تربیت فرزندان با سه خصلت الهی

  • خلاصه :رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم گفت: اگر شیطان یک‌باره بخواهد دعوت کند کسی را که ایمان و ولایت اهل‌بیت (ع) که در دلش راسخ است، انسان واکنش نشان می‌دهد، بنابراین آرام‌آرام استفزاز کرده و انسان را سست می‌کند. 
به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، حجت‌الاسلام‌والمسلمین استاد احمد واعظی، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، در نشست سالیانه خود با کارکنان که در سالن همایش‌های بین المللی غدیر برگزار شد، نکاتی را در سه بخش بیان کردند که مشروح سخنان تربیتی ایشان را در ذیل می خوانیم؛

دفتر تبلیغات در طول بیش از چهار دهه خدماتی انجام داده و حضور مؤثری در حوزه‌های مختلف فرهنگی، تبلیغی، علمی، پژوهشی و آموزشی داشته است. اگر دفتر تبلیغات تأثیری داشته و خدمتی انجام داده، آن را مرهون زحمات دوستان است و به عنوان خادم مجموعه وظیفه دارم از تک‌تک عزیزان تشکر کنم.

دفتر تبلیغات در این سال‌ها مضیقه‌های زیادی داشته، اما به‌رغم این مضیقه‌ها اگر موفق به انجام کارهای خوب و مفیدی شده، به برکت نیروی انسانی کارآمد، متعهد و خلیق خود است. این نعمت بزرگی است که خداوند به مجموعه‌ای ارزانی کرده که مجموعه‌ای ایمانی، متعهد، علاقه‌مند و باانگیزه است و می‌تواند با امکانات کم، کارهای بزرگی را سامان دهد.

ضرورت تعلیم و تربیت فرزندان با سه خصلت الهی

در حدیث شریفی از پیامبر اکرم(ص) آمده است: «أَدِّبوا أولادَكُم عَلى ثَلاثِ خِصالٍ: حُبِّ نَبيِّكُم وَحُبِّ أَهلِ بَيتِهِ وَقِراءَةِ القُرآنِ؛ فرزندانتان را با سه خصلت تأدیب و تربیت کنید: محبت پیامبر، محبت اهل‌بیت و قرائت قرآن». محبت و ولایت رسول‌الله و اهل‌بیت باید از عنفوان زندگی با ما باشد و بتوانیم آن را با خود به‌سمت برزخ و قیامت ببریم. امام حسین(ع) در حدیث می‌فرمایند: «اِلْزَمُوا مَوَدَّتَنَا أَهْلَ اَلْبَيْتِ فَإِنَّهُ مَنْ لَقِيَ اَللَّهَ وَ هُوَ يُحِبُّنَا دَخَلَ اَلْجَنَّةَ بِشَفَاعَتِنَا؛ ملازم محبت ما اهل‌بیت باشید، چه‌بسا کسی که به لقاءالله برسد و بتواند محبت و ولایت ما را با خود داشته باشد، از شفاعت ما بهره‌مند می‌شود». در واقع ما از کودکی دعوت شده‌ایم به اینکه مودّت و ولایت اهل‌بیت را در قلب اولادمان بیفکنیم و بتوانیم این مودّت و ولایت را ببریم. 

شیطان دزد ایمان و وجوه گران‌بهای انسان است و در دنیا تمام سعی خود را می‌کند که این سرمایه‌های اصلی را از ما بگیرد. شیطان کارهای مختلفی انجام می‌دهد: 

1. تسویل و تزیین می‌کند، یعنی گناه و خلاف را در نظر شخص زینت می‌دهد؛ 

2. تسویف می‌کند، یعنی وقتی انسان می‌خواهد کار خوبی انجام دهد یا می‌خواهد توبه و استغفار کند و از یک عادت بدش دست بردارد، شیطان به او می‌گوید حالا دیر نمی‌شود، وقت داری، عجله‌ای نیست، هنوز جوان هستی! این‌گونه نمی‌گذارد انسان آن کار خیر را به‌موقع انجام دهد. 

3. یکی دیگر از کارهایی که شیطان می‌کند،‌ استفزاز است. خداوند در آیهٔ 64 سورهٔ إسراء می‌فرماید:«وَاسْتَفْزِزْ مَنِ اسْتَطَعْتَ مِنْهُم بِصَوْتِکَ وَأَجْلِبْ عَلَیْهِم بِخَیْلِکَ» و هرکس از آنها را می توانی به آوای خود (به سوی گناه)، استفزاز کن و ...؛

«استفزاز» یعنی «إسْتَخَفّ ثُمَّ اضْطَجع». اگر شما بخواهید میخی را که در دیوار کوبیده شده است، ناگهانی دربیاورید، معمولاً نمی‌توانید. یکی از کارهایی که ابتدا انجام می‌دهید، آن را لَق می‌کنید، بعد آن را بیرون می‌کشید. یکی از کارهایی که شیطان نیز انجام می دهد، استفزاز است؛ یعنی آن چیزهایی را که در ما راسخ شده، کم‌کم سست می‌کند. آن وجوه ایمانی و سرمایه‌های ما، مثل ولایت و محبت اهل‌بیت (ع)، ایمان، تعهد، میل به خیرات، میل به اعمال صالح و آن چیزهایی که خداوند به فطرت الهی و اخلاقی در ما قرار داده، کم‌کم اینها را در انسان سست می‌کند. 

باید سرمایه وجودی خود را حفظ کنیم

اگر شیطان یک‌باره بخواهد دعوت کند کسی را که ایمان و ولایت اهل‌بیت در دلش راسخ است، انسان واکنش نشان می‌دهد، بنابراین آرام‌آرام استفزاز کرده و انسان را سست می‌کند. بر همین اساس حضرت می‌فرمایند کسی که خدا را ملاقات کند درحالی‌که ولایت و محبت ما اهل‌بیت را دارد، به شفاعت ما می‌رسد. 

این سرمایه‌های وجودی را باید حفظ کرد. من با واسطه این جمله را از آیت‌الله بهجت شنیده‌ام، ایشان فرموده بود که من حاضرم هرچه دارم، بدهم و مرا مطمئن کنند با ایمان کامل از دنیا می‌روم. چه‌بسا اگر انسان بتواند سرمایه‌های وجودی خودش راحفظ کند، یعنی تعهد و ایمان، میل به خیرات، شرافت، کرامت و سرمایه‌های ایمانی‌اش را که خداوند برای او قرار داده، توفیق بزرگی یافته است! خیلی مراقبت می‌خواهد که انسان بتواند آن وجوه تقوایی و ایمانی و تعهد خودش را حفظ کند.
 
امتیاز دهی
 
 

نظر شما
نام
پست الكترونيک
وب سایت
متنی که در تصویر می بینید عینا تایپ نمایید
نظر
ravabet.omomi@dte.ir
۰۲۵-۳۱۱۵۲۷۲۷ (مدیریت پرتال)
۰۲۵-۳۱۱۵۰۰۰۰ (تماس با ما)
025-31155614
ایران قم میدان شهداء
بيشتر
خانه | بازگشت |
Guest (PortalGuest)

پورتال اطلاع رسانی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
مجری سایت : شرکت سیگما