پنجشنبه 9 فروردين 1403   21:44:38

(مهار تورم، رشد تولید)

print

اساتید برجسته کشور الجزایر از دانشگاه باقرالعلوم(ع) بازدید کردند

  • خلاصه :اساتید برجسته کشور الجزایر از دانشگاه باقرالعلوم(ع) بازدید کردند و در نشستی به مسائل مربوط به حوزه های علمیه اشاره شد.

به گزارش پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی ( تبلیغ نیوز )، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین حمید پارسانیا  «رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه باقرالعلوم(ع)» در نشستی با حضور چهار تن از اساتید عالی‌رتبه دانشگاهی الجزایر اعم از رابح محوی «استاد دانشگاه ام‌البواقی، کبیر محمد «رئیس دپارتمان فلسفه دانشگاه وهران»، نورالدین بولحیه «استاد دانشگاه شهر باتنه و نویسنده»، عمار طالبی «نائب رئیس جمعیت علمای مسلمان الجزایر، استاد فلسفه، پژوهشگر و نویسنده» به همت دفتر همکاری‌های علمی و بین‌الملل دانشگاه باقرالعلوم(ع) در این دانشگاه برگزار شد.

در این نشست، حجت الاسلام والمسلمین پارسانیا به شرح موفقیت‌ها و دغدغه‌های علمی حوزه علمیه پرداخت و در این خصوص به بحث عرفان در حوزه علمیه اشاره‌ کرد و کتاب «شرح فصوص» آیت الله جوادی آملی که در دست نگارش است و حدود 20 جلد خواهد بود را از نمونه‌های بارز در این حوزه دانست.

وی پس از آن در خصوص فلسفه و حکمت صدرایی اشاره‌ای به کتاب «شرح اسفار» نمود و گفت: این کتاب بین 40 تا 50 جلد خواهد بود که هم‌اکنون 20 جلد آن به چاپ رسیده است. دکتر پارسانیا علاوه‌ بر فلسفه و عرفان به موضوع تفسیر نیز اشاره کرد و اظهار داشت: بعد از تفسیر «المیزان» تلاش‌های تفسیری در ایران و به‌ویژه در قم ادامه پیدا کرده که بارزترین نمونه آن تفسیر «تسنیم» است؛ این تفسیر حدود 70 جلد خواهد بود که تاکنون 50 جلد از آن به چاپ رسیده است.

رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه باقرالعلوم(ع) با بیان این‌که تحولی جدی در موضوعات فقهی و به‌ویژه فقه مضاف در قم رخ داده است و نگاه‌های به‌روز و کاربردی در حوزه‌های تخصصی فقه مورد توجه قرار گرفته، تصریح کرد: در واقع انقلاب اسلامی ما نیز ناشی از همان میراث فقهی‌ای است که از حوزه‌های علمیه گذشته به ارث برده‌ایم.

وی ضمن اشاره به تأسیس رشته‌های جدید پیرامون حوزه‌های گوناگون علوم اجتماعی و علوم انسانی از جمله دانش اجتماعی مسلمین، فلسفه علوم اجتماعی و فلسفه فیزیک، افزود: دانشگاه باقرالعلوم(ع) به عنوان مبدع و مروج این رشته‌ها در حال تلاش و فعالیت است. در ادامه، عمار طالبی ضمن ابراز خوشحالی از حضور در قم، اظهار داشت: در قم دانشگاه‌ها و مراکز علمی - پژوهشی متعددی وجود دارد که نمونه آن نه در الازهر و نه در هیچ یک از کشورهای اسلامی مشاهده نمی‌شود.

وی این مراکز علمی را به کندوهای عسل تشبیه کرد و گفت: عسل این مراکز علمی همان دانش و علم اسلامی است.

نائب رئیس جمعیت علمای مسلمان الجزایر از توجه ویژه‌ای که در قم به قرآن کریم می‌شود، ابراز خرسندی کرد و افزود: قرآن محل اتفاق همه جریان‌های اسلامی است و در واقع همان عنصر زنده‌ای می باشد که در سینه همه مسلمانان وجود دارد؛ قرآن، عنصر مشترک همه مسلمان‌ها است که باید به آن توجه ویژه داشت.

وی موضوع تجدید و نواندیشی در حوزه فقه، اصول فقه و اجتهادهای جدید را ضروری خواند و از اینکه برخی از مؤسسات و مراکز علمی علی‌رغم عقب‌افتادگی ما نسبت به غرب و نیاز به بررسی مسائل جدید، همچنان به بررسی مسائل فقهی مربوط به قرن چهارم و پنجم اصرار دارند، ابراز تأسف کرد.

عمار طالبی اظهار داشت: در حوزه‌های علمیه ضرورت وجود دانشمندان و علمای مکتشف، مبدع و مخترع احساس می‌شود.

وی گفت: وجود چند مؤلفه را برای علما و دانشمندان ضروری دانست و گفت: اول این‌که صاحب اندیشه بوده و بتوانند مسائل و موضوعات جدید و مورد نیاز را مطرح کرده و از نظر علمی صرفاً مصرف کننده نباشند؛ دوم این‌که بتوانند در کنار سنت گذشته از تولیدات جدید علمی نیز بهره بگیرند؛ علاوه‌ بر این، علما نباید شیفته غرب باشند.

نائب‌ رئیس جمعیت علمای مسلمان الجزایر ضمن ابراز ناخوشنودی از این که برخی از متفکرین و اندیشمندان جهان اسلام در خدمت غرب قرار گرفته‌اند، تصریح کرد: باید از این متفکرین و سرمایه‌های انسانی در جهت ساخت امت اسلامی و حل مسائل بهره گرفته شود. 

وی افزود: در این میان، مهم‌ترین مسئله در میان مسائل مختلف اقتصادی و سیاسی، منظومه تربیتی جوانان، دانشجویان و طلاب است؛ باید یک منظومه تربیتی اسلامی طراحی شود که خروجی آن به نفع اسلام و جهان اسلام باشد.

عمار طالبی از موفقیت‌های جمهوری اسلامی ایران در عرصه‌های علمی، چه در حوزه علوم تجربی مثل نانو و انرژی هسته‌ای و چه در حوزه علوم اجتماعی و انسانی، ابراز خوشحالی کرد و موفقیت‌ها و پیشرفت‌های بیشتری را نوید داد. 

در پایان این نشست، طرفین بر استمرار ارتباطات علمی، همایش‌های مشترک و همچنین بهره‌مندی از ظرفیت‌ها و موقعیت‌های علمی دوجانبه تأکید کردند.

 
امتیاز دهی
 
 

ravabet.omomi@dte.ir
۰۲۵-۳۱۱۵۲۷۲۷ (مدیریت پرتال)
۰۲۵-۳۱۱۵۰۰۰۰ (تماس با ما)
025-31155614
ایران قم میدان شهداء
بيشتر
خانه | بازگشت |
Guest (PortalGuest)

پورتال اطلاع رسانی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
مجری سایت : شرکت سیگما