اخبار دفتر
واعظی
1397/9/11 يكشنبه نشست علمی «حکمت و سیاست در اندیشه علامه طباطبایی(ره) برگزار شد نشست علمی «حکمت و سیاست در اندیشه علامه طباطبایی(ره) از سوی مجمع عالی حکمت اسلامی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی، نشست علمی «حکمت و سیاست در اندیشه علامه طباطبایی(ره)» از سلسله نشست های ایام بزرگداشت علامه طباطبایی(ره) برگزار شد.

در این نشست، حجت الاسلام والمسلمین واعظی «رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم» با اشاره به ادراکات سیاسی و اعتباری در اندیشه علامه طباطبایی(ره) یادآور شد: ایشان در یک دوران شصت هفتاد ساله واقعاً فعالیت‌های با برکتی انجام دادند و تفسیر المیزان ایشان قطعاً فخر شیعه و از بزرگ ترین افتخارات حوزه های علمیه است.

وی افزود: در مورد ادراکات اعتباری کاربست در حوزه فلسفه سیاسی بررسی کنیم، یعنی چه بازتابی در مسائل حوزه فلسفه سیاسی دارد، از این رو باید گفت که این نظریه اصل ادراکات ابداع ایشان است و تباری در علم اصول دارد و به ویژه استاد ایشان محقق اصفهانی آن را مطرح کرده اند ولی علامه طباطبایی(ره) این بحث را تجدید، احیاء و بسط داده است.

حجت الاسلام والمسلمین نجف لک زایی «رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و استاد دانشگاه باقرالعلوم(ع)» درباره امنیت در فلسفه سیاسی علامه طباطبایی(ره) اظهار داشت: علم سیاست از دولت بحث می کند و فلسفه و کارویژه دولت بحث تأمین امنیت است.

وی افزود: امنیت چیزی است که غیر از دولت نهاد دیگری متصدی آن نیست و وقتی از امنیت صحبت می کنیم، مهم ترین رکن در سیاست و دولت است و امنیت امری گرانبار از ارزش های هر جامعه ای است که این واژه در اندیشه سیاسی علامه طباطبایی(ره) به ویژه مسائل حکمی ایشان در تفسیر المیزان نکات بسیار مهمی را به دست می دهد که در دانش های دیگر هم قابل استفاده است.

سپس، علیرضا صدرا «استاد فلسفه دانشگاه تهران» در ارتباط با اهمیت و فلسفه این نشست، به سخنرانی پرداخت و با اشاره به نسبت فلسفه محض با فلسفه سیاسی در اندیشه علامه طباطبایی(ره) اظهار داشت: بزرگترین ویژگی علامه این است که فیلسوف و متکلم محض نیست بلکه نگاه سیاسی و اجتماعی به مسائل دارد، از این رو یک فیلسوف مدنی شناخته می‌‌شود.

وی ادامه داد: هر نظریه و بنایی هر چه بنیادی تر، جامع تر و نظام مند تر باشد، فرا زمانی تر می‌ شود و به همان میزان که کامل می باشد، کارآمد است مثل اتومبیلی که هرچه موتور قوی تر داشته باشد، کارآمدی بیشتری دارد که نظریات علامه طباطبایی(ره) از این سنخ است.

دبیری علمی نشست را مرتضی یوسفی راد «عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی» بر عهده داشت.